5 PREDNOSTI PAMETNOG DOMA

Koje su zapravo prednosti automatizacije doma?

Pametna automatizacija kuće odnosi se na uređaje ili sustave koji se mogu povezati na zajedničku mrežu, koja je neovisna i daljinski upravljana. Kada spojite svoj dom i tehnologiju, to se može nazvati "povezanim domom". Primjerice, svjetla, prekidači, zvučnici, termostati, sigurnosne kamere povezani su na zajednički sustav i njima se može upravljati sa pametnog telefona (aplikacije) ili putem zidnog panela osjetljivog na dodir.

Pomoću pametne kuće možete istražiti svijet visokotehnološke funkcionalnosti i luksuza koji u prošlosti nisu nužno bili mogući ili su bili neprihvatljivo skupi. Kako tehnologija napreduje, povećavaju se i mogućnosti kućanske automatizacije potrošača.

1. Upravljajte svojim uređajima i tehnikom s jednog mjesta

 

Čimbenik pogodnosti ovdje je golem, pogotovo ako živite s roditeljima. Mogućnost upravljanja svim uređajima kod kuće putem sučelja velik je korak naprijed za tehnologiju i upravljanje kućom. Da biste uživali u ovoj slobodi, sve što trebate jest koristiti aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu koja vam olakšava pristup funkcijama koje ste oduvijek željeli za svoj dom.

2. Fleksibilnost i sloboda za sve nove uređaje

 

Pametne kuće su na glasu kao fleksibilne kada govore o smještaju novih uređaja i tehnike. Nije važno kako danas vaš uređaj može izgledati najsuvremenije, a s vremenom će biti novih i učinkovitijih modela. A nakon određenog vremena dodati ćete više uređaja i zamijeniti starije ili čak otkriti novu tehnologiju koja će pratiti vaše unutarnje i vanjske prostore.

3. Bolja i kvalitetnija sigurnost

 

Za svakoga tko ima malu djecu ili ostaje sa starijim roditeljima, ovo je značajka koja je vrlo korisna. Kad u svoju pametnu kućnu mrežu zajedno uvrstite i sigurnost i nadzor, vaša će sigurnost doseći još jednu novu razinu.

lifesmart 

4. Daljinsko upravljanje funkcijama vašeg doma

 

Neizmjerne su mogućnosti daljinskog upravljanja funkcijama pametne kuće. Na primjer, ako je vani vruće vrijeme, lako možete sniziti temperaturu svog doma. Kroz svoju aplikaciju možete uključiti klima uređaj. Uz to, možete čak provjeriti jeste li ostavili upaljena svjetla ili zaboravili isključiti neke elektroničke predmete dok vas nema.

5. Energetska učinkovitost

 

Ovisno o načinu na koji koristite tehnologiju pametne kuće, moguće je učiniti svoje mjesto energetski učinkovitijim. Na primjer, možete imati kontrolu nad grijanjem i hlađenjem vašeg doma uz pomoć pametnog programabilnog termostata, koji može naučiti vaš raspored i temperaturne postavke, pa čak i predložiti najbolje energetski učinkovite postavke tijekom dana. Također možete upravljati svjetlima i prebaciti motorizirano zasjenjenje u jutarnji način rada ili se vaša svjetla mogu uključiti/isključiti kad uđete ili napustite svoj dom.

Obratite nam se s povjerenjem!