Pametno ogledalo


Što je pametno ogledalo?

Danas možemo primijetiti da svaki uređaj dobiva „pametnu“ verziju. Svi već znamo za pametne telefone, pametne satove, pametne televizore, pametne zvučnike i pametne žarulje. Nedavno je i ogledalo dobilo svoju „pametnu“ verziju.

Pametno ogledalo (SMART MIRROR) je obostrano ogledalo s ugrađenim zaslonom iza stakla. Zaslon nam omogućuje beskonačan broj opcija. Laički rečeno, ogledalo smo pretvorili u veliki tablet čiji se zaslon može koristiti kao i tradicionalno ogledalo. Stoga, možemo čitati mailove i vijesti. Možemo gledati Youtube sadržaj, provjeriti vremensku prognozu i stanje u prometu te još mnogo toga.

 
pametno ogledaloŠTO SVE ZAPRAVO MOŽE PAMETNO OGLEDALO?


Mogućnost koja čini pametno ogledalo „pametnim“ je ta da prikazuje na zaslonu informacije koje god poželite. Može prikazivati vaše primljene mailove, sat i vremensku prognozu. Ovaj članak se odnosi na pametno ogledalo s Android sustavom tako da sve aplikacije koje koristite na svom Android mobitelu možete također pokrenuti na pametnom ogledalu bez ikakvog problema.

Velik broj nas odmah nakon buđenja krene u kupaonu na umivanje i ostalo. S pametnim ogledalom u kupaoni, stvari postaju puno zanimljivije. Mogućnostima uistinu nema kraja.

Ako ste poput mene, ujutro prvo što pogledate na mobitelu su mailovi, poruke i NBA rezultati. Danas to sve možete pregledati na pametnom ogledalu tijekom umivanja, pranja zubi i spremanja za posao.
U slučaju da vam se ne da tipkati po ogledalu, možete pričati s njim preko Google Assistant-a te staviti podsjetnike i postaviti pitanje koje vas zanima. Bez brige, mikrofon se može onemogućiti tako da ne morate brinuti o tome prisluškuje li vas tko za vrijeme privatnoga koncerta pod tušem.

Kao što je spomenuto, pametno ogledalo podržava YouTube i svima drago „surfanje“ Internetom. To je odlično za gledanje videozapisa tijekom pranja zubi i spremanja. U slučaju da vam to nije dovoljno, mogućnost gledanja videozapisa možete iskoristiti za pomoć kod šminkanja i uljepšavanja. Zamislite ovo: stavite video koji prikazuje kako pravilno staviti kravatu dok istovremeno pokušavate sami. Slobodno mi ukradete ovu ideju.

U slučaju da ste pretvorili vaš dom u SMART HOME, pametno ogledalo vam može biti daljinski za sve pametne uređaje. Stigli su vam gosti, a vi se još spremate u kupaonici? Bez brige, ne morate trčati do ulaznih vrata. Otključajte im ulazna vrata na pametnom ogledalu. Naravno, ovaj primjer funkcionira samo ako imate montiranu pametnu bravu.

PRIMJENA PAMETNOG OGLEDALA

Pametno ogledalo se može primjeniti u razne svrhe:

  1. Za osobno korištenje
  2. Hotele
  3. Trgovine
  4. Shopping centre
  5. Vile i apartmane
  6. Urede
  7. Brijačnice i frizerske salone
  8. Kino
 

1. Kućanstva: Već smo ranije spomenuli puno primjera korištenja pametnoga ogledala kod kuće. Očito mjesto montiranja pametnog ogledala je naravno kupaonica. Ostale prostorije za ugradnju pametnoga ogledala mogu biti dnevna soba i hodnik.

2. Hoteli: Ugradnjom pametnih ogledala u sobe i kupaonice odvest će hotelijerstvo u potpuno nove sfere. Pametno ogledalo gostima omogućuje gledanje TV-a i ostalih sadržaja za vrijeme opuštanja u jacuzziju s bocom šampanjca. Ako se malo udaljimo od čistog užitka, pametna ogledala mogu biti uređaj putem kojeg se poziva dostava hrane, posluga, kontrolira rasvjeta i sl.

pametno ogledalo
 

3. Trgovine: Kupci će tijekom isprobavanja odjeće odraditi „selfie“ na pametnom ogledalu i na kraju usporediti slike svih kombinacija i lakše se odlučiti za najdražu kombinaciju.

4. Shopping centri: Pametno ogledalo vrlo će lako privući pažnju kupcima jer je to poprilično novi proizvod i sadrži WOW faktor. Sadržaj koji će se prikazivati na pametnom ogledalu nema granice te ovisi o vlasniku. Ogledalo ostavlja nenametljiv dojam prolaznicima te može odlično poslužiti za strateško pozicioniranje promo sadržaja, informacija i ostalih poruka.

5. Vile i apartmani: Ponuda smještaja je ogromna te jedino sitnice prave razliku od najelitnijih i najposjećenijih. Možda će baš pametno ogledalo biti ta „sitnica“ koja će odvesti vašu uslugu na potpuno novu razinu.
6. Uredi: Pametno ogledalo nije namijenjeno samo za zabavu i uživanje. Također, može poslužiti kao vaš osobni asistent. Iskoristite pametno ogledalo za vođenje poslovnog raspored, postavljanje podsjetnika, čitanje mailova i upoznavanje s vremenskim uvjetima koji vas čekaju van ureda. Uz to će te imati najmodernije ogledalo u zgradi.

7. Brijačnice i frizerski saloni: Pametno ogledalo nije namijenjeno samo za zabavu i uživanje. Također, može poslužiti kao vaš osobni asistent. Iskoristite pametno ogledalo za vođenje poslovnog raspored, postavljanje podsjetnika, čitanje mailova i upoznavanje s vremenskim uvjetima koji vas čekaju van ureda. Uz to će te imati najmodernije ogledalo u zgradi.

8. Kino: Iskoristite pametna ogledala u javnom WC-u da bi prikazivali trailere nadolazećih filmova ili ponude pića i grickalica te ostale vijesti.

ZAKLJUČAK

 

Već za nekih pet godina, pametno ogledalo postat će normalna stvar i nećemo više naglašavati da je to PAMETNO ogledalo, nego će to jednostavno biti ogledalo. Ista stvar kao i s pametnim telefonima danas. Pametno ogledalo je uređaj koji bismo pred 10 godina očekivali samo u futurističkim filmovima, dok upravo ovog trena u 2020. godini najluksuzniji hoteli i vile na svijetu nude svojim gostima smještaj opremljen pametnim ogledalima. To nije više samo fora ideja koja dolazi iz Hollywooda nego stvaran i impresivan komad tehnologije koji možete i sami nabavite za svoju kupaonicu ili neku drugu prostoriju. U slučaju da ste zaintrigirani pametnim ogledalom i sa svime što donosi, kliknite na donji link i saznajte puno više.

pametno ogledalo

 

Obratite nam se s povjerenjem!